Намери хотел в BG

Виж още

Магията на Пампорово

Магията на Пампорово

Време е за зимна приказка, в която вие и вашето семейство да се забавлявате, да разпуснете и да отпочинете от натоварващата динамика в шумния град.
Почивка на Пампорово, обещава глезотии, забележителни места за разглеждане и много вълнуващи изживявания.
За всеки намерил време за презареждаща почивка, изпълнена с лукс, гостоприемство и топло посрещане сред планината, курорта Пампорово има, с какво да зарадва.
Намиращ се в сърцето на Родопите, на фона на студената зима, той дарява всеки с топлина, тишина, спокойствие и комфортно настаняване. Не случайно, тази дестинация е избирано и предпочитана от много хора място из български курорти.
Оглеждайки се в дълбоката шир, Пампорово е като потопен в свежестта на природата, а зимата снежната бяла покривка, го прави истинско чудо.
В околностите на Пампорово се намират не една забележителности, които по всяко време на годината будят интереса на туристите. Такава забележителност е връх Снежанка, който е и част от един от 100-те туристически обекта имащи национално значение. Разполага се на височина от 1650 метра над морското равнище, връх Снежанка е стремежа на много туристи, желаещи да го покорят.
Това, което Пампорово може да даде на своите гости е микс от луксозни места за настаняване, топлина и ведро настроение, прекрасни места за посещения и развлечения.
Тук се намира Бачковски манастир, със своята вековна история. Той е живописен, а разположението му на хълмовете на Родопите планина го правят още по-впечатляващо място.
В близост се разполагат и Смолянски езера, които са като частица от Родопи и Букова планина. Някога броят им е достигал двадесет, а днес са запазени само 7 от, където идва и названието им.
Като цяло ако избираме курорт в планината за зимната почивка, то Пампорово е мястото, което може да изненада приятно, да предразположи към вълнуваща почивка и да обогати познанията на всеки.
В околностите на Пампорово се намират още Триградското ждрело, което по свое му представлява красив пролом от варовикови скали, разположени покрай река Триградска и до пещера Дяволско гърло. Тук се намира и небезизвестната Ягодинска пещера, която е уникална по свое му.
Феноменални са и Чудните мостове известни още като Скални мостове. Разположени покрай река Еркюприя.
Развлеченията в Пампорово нямат край, независимо от времето и сезона. За незабравима, пълноценна почивка изпълнена с много наслада в курорта Пампорово и за достатъчно време за разглеждане на всички забележителности, всеки гост трябва да предвиди и достатъчно време.